ISO18404

SİGMA VE YALININ UYGULANMASI ARASINDAKİ ÖNEMLİ PERSONEL VE ORGANİZASYONLAR İÇİN YETKİNLİKLER

Kurslarımız bu standardı takip eder ve burada açıklanan yetkinliklere bağlı kalır.

Kökenleri 80’lere dayanan Lean Six Sigma, süreç iyileştirmede gerçekten kanıtlanmış ve dünya çapında tanınmış bir metodolojidir.

Yine de, Altı Sigma, Yalın ve Altı Sigma Yalın yeterliliklerini çevreleyen bazı belirsizlik vardı.

Örneğin, Yalın Altı Sigma Kara Kuşak için reklam veren bir kuruluş, bir “Kara Kuşak” ın yetenek seviyesinden nasıl emin olabilirler? Bir tedarikçi, Altı Sigma’yı veya Yalın’ı dağıttığını söylese, bir müşteri gerçek yeteneklerinden nasıl emin olabilir?

Tam da bu sebeple “Uluslararası Standardizasyon Örgütü” (ISO), ISO 18404’te Yalın Altı Sigma için bir evrensel standart tanımladı.

Yalın Altı Sigma için bu Uluslararası Standart, Altı Sigma, Yalın ve “Yalın Altı Sigma” da personel ve kuruluşlar için gerekli yetkinlikleri açıklığa kavuşturmaya koyulur. Bunu yaparken, üçüncü şahısların Yalın Altı Sigma uzmanlarından bekleyebileceklerine netlik getirdi.

Derslerimiz bu uluslararası standarda uygun olduğu için, örnekteki gibi bir Kara Kuşak arayan şirket, The Lean Six Sigma Company tarafından onaylanmış bir Yalın Altı Sigma Kara Kuşaktan ne gibi bir yetkinlik beklediğinden emin olabilir.

Lean Six Sigma Comapny eğitimleri, aşağıdaki Lean Six Sigma uzmanları için yetkinlikleri tanımlayan ISO18404 standardına uygundur:

  • Lean Pratisyeni

  • Lean Lider

  • Lean Uzman

  • Lean Six Sigma Yeşil Kuşak

  • Lean Sigma Siyah Kuşak

  • Lean Six Sigma Usta Siyah Kuşak

Sertifikasyon kriterlerimiz doğrudan ISO standartlarına göre belirlenmiştir. eğitimi tamamlayan katılımcılar, Lean Six Sigma uzmanlarından beklenebilecek uluslararası kabul görmüş ve objektif gereklilikleri (ISO18404) yerine getirirler.

Mischa van Aalten   /   CEO of The Lean Six Sigma Company Group